Tεχνητές γλυκαντικές ουσίες όπως η ασπαρτάμη μπορούν να καταστρέψουν τη λειτουργία του εγκεφάλου
Σύμφωνα με τον μεγάλο φυσικό Albert Einstein, η παραφροσύνη «κάνει το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και αναμένει διαφορετικά αποτελέσματα». Λοιπόν, στην περίπτωση της σόδας διαίτης ή άλλων προϊόντων που χρησιμοποιούν ένα τεχνητό γλυκαντικό, τα εκατομμύρια των καταναλωτών ελπίζουν να χάσουν βάρος με την κατανάλωση αυτών των προϊόντων, αλλά καταλήγουν να καταστρέφουν την υγεία τους.
Ο λόγος είναι απλός: η έρευνα δείχνει ότι η ασπαρτάμη – ο κύριος και δημοφιλέστερος τύπος τεχνητής γλυκαντικής ουσίας στην αγορά – προκαλεί οξειδωτικό στρες στον εγκέφαλο, έναν επικίνδυνο τύπο κυτταρικής βλάβης που σχετίζεται με φλεγμονή, επιταχυνόμενη γήρανση και χρόνια ασθένεια.
Σημείωση του συντάκτη: Εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία για τους κινδύνους της ασπαρτάμης – που χρησιμοποιείται σε πολυάριθμα προϊόντα διατροφής, σας παροτρύνω να κοιτάξετε (και να ακούσετε) αυτό το επικό podcast. https://www.naturalhealth365.com/aspartame-poisoning-russell-blaylock-g-d-searle-1265.html
Η κατανάλωση οποιουδήποτε τεχνητού γλυκαντικού θα αυξήσει τον κίνδυνο εγκεφαλικών προβλημάτων, σύμφωνα με την έρευνα
Σε μια μελέτη του 2017 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό African Journal of Traditional, Complementary and Alternative Medicines, οι ερευνητές ανακάλυψαν κάποια ενοχλητικά δεδομένα: το επίπεδο των νευροδιαβιβαστών εγκεφάλου, της σεροτονίνης, της GABA και της ντοπαμίνης μειώθηκε σε αρουραίους που είχαν τραφεί με ασπαρτάμη σε σύγκριση με ομάδα ελέγχου.
Επιπρόσθετα, οι αρουραίοι που έλαβαν ασπαρτάμη είχαν υψηλότερα επίπεδα νορεπινεφρίνης (ορμόνη στρες) και ακετυλοχολίνης και χαμηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικής δραστηριότητας στον εγκέφαλο.
Με βάση τα δεδομένα τους, οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ασπαρτάμης διακόπτει την κανονική νευροχημική λειτουργία και προκαλεί οξειδωτική βλάβη στα εγκεφαλικά κύτταρα. Επισημαίνουν επίσης ότι οι επιδράσεις της ασπαρτάμης εξαρτώνται από τη δόση – που σημαίνει ότι όσο περισσότερο καταναλώνεται τεχνητό γλυκαντικό, τόσο μεγαλύτερες είναι οι αρνητικές επιπτώσεις.
Αυτό θα πρέπει να είναι ένα σημαντικό προειδοποιητικό κουδούνι, ειδικά όταν συνειδητοποιούμε ότι τουλάχιστον το 20% των Αμερικανών καταναλώνουν καθημερινά σόδα διαίτης, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των Η.Π.Α. Και δεν είναι μόνο στα αναψυκτικά: θυμηθείτε ότι η ασπαρτάμη υπάρχει επίσης σε προϊόντα όπως το κόμμι, η καραμέλα, ο χυμός φρούτων και το γιαούρτι!
Φυσικά, αυτή δεν είναι η μοναδική μελέτη που δείχνει πως η ασπαρτάμη είναι επικίνδυνη για την υγεία σας. Έχουμε ήδη αναφέρει τα ευρήματα από τη φημισμένη ομάδα Framingham Heart Study Offspring, η οποία αξιολόγησε διατροφικές συνήθειες άνω των 4.372 συμμετεχόντων.
Αυτή η μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν ακόμη και ένα αναψυκτικό με ασπαρτάμη είχαν σχεδόν τριπλό κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ και άλλων μορφών άνοιας.
Και μια άλλη μελέτη του 2014 που δημοσιεύτηκε στο PLOS One, διαπίστωσε ότι ενώ οι αρουραίοι που έτρωγαν με ασπαρτάμη είχαν χαμηλότερες σωματικές μάζες, είχαν επίσης διαταράξει τα βακτήρια του εντέρου, υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυξημένη αντίσταση στην ινσουλίνη … παρόλα αυτά οι άνθρωποι ακόμη πιστεύουν ότι η κατανάλωση διαιτητικών προϊόντων με ασπαρτάμη είναι καλό για άτομα με διαβήτη!
Άλλες έρευνες σε ζωικά μοντέλα έδειξαν επίσης ότι η ασπαρτάμη είναι καρκινογόνος.
Δύο άλλοι τύποι τεχνητού γλυκαντικού (κυκλαμικό άλας, γνωστό ως Sucaryl και σακχαρίνη, γνωστό και ως Sweet’N Low) αποσύρθηκαν από την αγορά τη δεκαετία του 1970, διότι η εργαστηριακή δοκιμή έδειξε ότι προκαλούν καρκίνο στα ζώα.
Εκτός αυτού, η ασπαρτάμη είναι 200 φορές γλυκύτερη από τη ζάχαρη και μπορεί να σας κρατήσει στην παγίδα να λαχταράτε περισσότερο φαγητό και έτσι είναι χειρότερη από την πραγματική ζάχαρη.
Το καλύτερο στοίχημά σας: αποφύγετε τα τεχνητά γλυκαντικά. Εάν πρέπει να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό, επιλέξτε φυσικές εναλλακτικές λύσεις συμπεριλαμβανομένης της Stevia, βιολογικού τοπικού μελιού και μελάσσα.
Πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:
Healthline.com
Journals.sfu.ca
CDC.gov
AHAJournals.org
NIH.gov
NIH.gov
Αφήστε ένα σχόλιο