Πολλές διαφημίσεις παροτρύνουν να πίνουμε γάλα γιατί κάνει καλό στην υγεία . Και ενώ η στρατηγική μάρκετινγκ είναι αρκετά μεγαλοφυής, είναι ατυχές το γεγονός ότι το μήνυμα – «καταναλώνετε γάλα για να βελτιώσετε την υγεία σας» είναι σε μεγάλο βαθμό ανακριβές, σύμφωνα με πολλές επιστημονικές εκθέσεις.
Τώρα, νέα δεδομένα αποκαλύπτουν μια εκπληκτική τάση: η αλλεργία του γάλακτος αγελάδας είναι η πιο κοινή αλλεργία σε παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών. Ωστόσο, για κάποιο λόγο, το γάλα εξακολουθεί να κυκλοφορεί έντονα στα παιδιά (και στους γονείς τους) ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής που τα παιδιά «χρειάζονται» για να τους βοηθήσουν να γίνουν ισχυροί.
Σήμερα, εκθέτουμε πώς η συμβατική βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων εξαπατά το ευρύ κοινό.
Η ανάπτυξη μιας αλλεργίας στο γάλα είναι πιο συχνή στα παιδιά από ότι προηγουμένως, σύμφωνα με έρευνα
Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε από το Αμερικανικό Κολέγιο Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας (ACAAI), τα μισά από τα παιδιά με αλλεργία ηλικίας 1 έτους ή νεότερων είναι αλλεργικά στο αγελαδινό γάλα.
Καί το πιο περίεργο είναι, ότι πάνω από το 2% όλων των παιδιών της Αμερικής κάτω των 5 ετών έχουν και αλλεργία στο γάλα. Εάν είστε περίεργοι, είναι περίπου μισό εκατομμύριο παιδιά, βάσει επίσημων εκτιμήσεων του πληθυσμού.
Πρόσθετες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το 65% των ενηλίκων έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα τους δεν μπορεί να αφομοιώσει αυτή την ουσία που βρίσκεται στο γάλα και σε άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Έτσι ακόμη και αν δεν έχετε μια πλήρη γαλακτοκομική αλλεργία, αξίζει να προσπαθήσετε να μειώσετε ή να εξαλείψετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή σας.
Παρεμπιπτόντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το λόμπι γαλακτοπαραγωγής δαπάνησε συνολικά 5,2 εκατομμύρια δολάρια το 2018 για διαφημίσεις .
Σαφώς, οι συμβατικοί αγροτικοί γίγαντες προσπαθούν να προστατεύσουν τα τεράστια κέρδη τους από την αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων. Και το χειρότερο είναι ‘οταν σκεφτείτε πώς παράγεται η πλειοψηφία των γαλακτοκομικών προϊόντων – από αγροκτήματα-εργοστάσια, ανήθικα βελτιωμένες αγελάδες που ζουν σε αξιοθρήνητες συνθήκες.
Διαβάστε τώρα 5 πειστικούς λόγους για να σταματήσετε τα γαλακτοκομικά – ακόμα και αν δεν έχετε αλλεργία στο γάλα
Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να οδηγήσει σε δυσανεξίες, όπως η ακμή, η αναστάτωση στο στομάχι, τα αέρια στα έντερα και το φούσκωμα.
1) Η έρευνα δείχνει ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα αυξάνουν την παραγωγή μιας ορμόνης που ονομάζεται ινσουλινοειδής αυξητικός παράγοντας (IGF-1), ο οποίος είναι γνωστό ότι προάγει τον καρκίνο στους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, η υψηλότερη πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη κατά 50%.
2) Το γάλα (και τα συμπληρώματα ασβεστίου) δεν μειώνουν τον κίνδυνο καταγμάτων. Πιστέψτε το ή όχι, η έρευνα έχει βρει ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων ΑΥΞΑΝΕΙ τον κίνδυνο σπασίματος κατά 50%.
3) Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να διαταράξει τα υγιή βακτήρια που ζουν στο έντερο, τα οποία μπορεί να βλάψουν την ικανότητά σας να απορροφήσετε θρεπτικά συστατικά και να εμποδίσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
4) Το ασβέστιο, ούτως ή άλλως – στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο σημαντικό για την οστική πυκνότητα όπως πιστεύαμε προηγουμένως. Η βιταμίνη D3 φαίνεται να είναι πολύ πιο σημαντική.
5) Η αλήθεια είναι ότι οι βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα στα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν εύκολα να βρεθούν σε άλλα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, των λαχανικών και των αυγών. Δεν χρειάζεστε πραγματικά γαλακτοκομικά προιόντα για ισχυρά οστά ή οτιδήποτε άλλο.
Στην πραγματικότητα, οι χώρες με τη χαμηλότερη κατανάλωση γάλακτος που αναφέρθηκε συμβαίνει να έχουν το χαμηλότερο ποσοστό οστεοπόρωσης!
Πειραματιστείτε με τον εαυτό σας και δείτε τι συμβαίνει. Μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα από τις αλλαγές που παρατηρείτε.
Πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:
NIH.gov
ScienceDaily.com
NPR.org
ACAAI.org
Childstats.gov
Αφήστε ένα σχόλιο