Σίγουρα την απολαμβάνουμε στην κουζίνα. Στην μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική είναι ένα από τα αγαπημένα μας μπαχαρικά.
Ωστόσο σύμφωνα με το περιοδικό Women’s Health η κανέλα συμβάλει και στην υγεία μας. Η επιστημονική έρευνα συνέδεσε τη κανέλα με τη μείωση του σακχάρου στο αίμα, καθώς και της χοληστερινης και των τριγλυκεριδίων σε άτομα τα οποία πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.
Επίσης μία έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition ισχυρίζεται ότι λιγότερη απο ένα κουτάλι του γλυκού κανέλα κάθε μέρα βοηθάει στον έλεγχο της γλυκόσζης στο αίμα και σε άτομα τα οποία δεν πάσχουν από διαβήτη.
Κανέλα και ομορφιά
Επίσης η κανέλα περιέχει πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά τα οποία διατηρούν υγιείς τις αρτηρίες και μειώνουν τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών προβλημάτων.
Επιπλέον, η κανέλα συμβάλει όχι μόνο στο να είμαστε υγιείς αλλά και στο να είμαστε όμορφοι! Βοηθάει στην πρόληψη των ρυτίδων και στην φυσική λάμψη. Πολλές εταιρίες χρησιμοποιούν την κανέλα για την καταπολέμηση της ακμής.
Είτε σε σκόνη, είτε σε κλοναράκια η κανέλα είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για τον οργανισμό μας και ενώ και η γεύση της είναι υπέροχη!
Δε σας αρέσει η κανέλα; Μυρίστε την!
Η κανέλα λοιπόν δεν είναι μόνο για την κουζίνα αλλά και για το φαρμακείο του σπιτιού αλλά και για το νεσεσέρ με τα καλλυντικά. Επιπλέον η μυρωδιά και μόνο της κανέλας μπορεί να χαρίσει ευεξία και βοηθάει τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα τονώνοντας ακόμη και την ερωτική διάθεση.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταναλώσουμε κανέλα. Μπορείτε στο κρεάς, στο γλυκό , στον καφέ και όπου αλλού εσείς θέλετε!
Αφήστε ένα σχόλιο